Praktijk

Uit onderzoek is gebleken dat een leerling gemiddeld 38 rijlessen nodig heeft om zijn of haar rijbewijs te halen. Dankzij onze lesmethode heb je minder lessen nodig dan dit gemiddelde. Deze methode is gebaseerd op jarenlange ervaring van onze rijinstructeurs.

Hoe werkt dat?

Elke praktijkles bestaat uit twee delen. Het eerste deel, dat ongeveer ± 16 minuten duurt, gaat om de instructie en het tweede deel gaat om de toepassing van wat je geleerd hebt.
Stel dat je in de komende rijles de rotonde zal gaan leren. In het eerste deel legt de instructeur dan uit hoe je een rotonde veilig kunt oprijden en vlot kunt verlaten. In het tweede deel oefenen wat je hebt geleerd.
Om je rijles nuttig te kunnen gebruiken, kan je het eerste deel thuis online doornemen. Daarmee kan de instructeur de eerste fase overslaan. Hierdoor kan je de opgedane kennis gelijk in de praktijk toepassen. Op deze manier kan je ongeveer 16 minuten extra oefenen met het praktijkgedeelte.

Coronapandemie
Heb je door de coronapandemie een tijdje geen rijlessen gehad of kon je door de lockdown niet afrijden? Dan is het erg belangrijk dat je de onderwerpen die je al hebt geleerd nog eens doorneemt. Zo blijf je actief en herhaal je de geschreven versie van je rijlessen. Hiermee voorkom je dat je straks veel handelingen opnieuw moet gaat leren.

Praktijklessen

De werkwijze
Aan het einde van elke rijles kruist je instructeur op je leskaart aan welk onderwerp in de komende les behandeld gaat worden. Je logt in met je account op Skyrijschool. Dan kan je het geplande onderwerp online gaan doornemen. Hiermee haal je het beste uit je rijles!

Herhaling

Je leert iets beter als je het herhaalt. Dat geldt ook voor de praktijklessen.
Stel dat je het invoegen hebt gehad en je wil er nog beter in worden, dan kun je de leerstof herhalen. Zo word je steeds beter in dat onderwerp.